DK

2024.05.09. 13:55

Tatabánya polgármestere olyan „független”, hogy milliókat utal a Gyurcsány-pártnak

Szücsné Posztovics Ilonához mondhatni hazajár a baloldal. A tatabányai polgármester nem csak rendszeres vendéglátóként tesz meg mindent azért, hogy szeresse őt a Demokratikus Koalíció. Nagyvonalú támogatója is Gyurcsány-pártnak.

Kemma.hu

Bereznai Csaba, Tatabánya Fidesz-KDNP-s képviselője, valamint képviselőjelöltje a közösségi oldalán számolt be arról, mennyire „független” a város jelenlegi polgármestere,  Szücsné Posztovics Ilona. A 2019-es választáson felbukkanó, magát függetlennek mondó, de a szivárványkoalíció által támogatott politikusnő azóta fogadta már a vármegyeszékhelyen a Demokratikus Koalíció két nagy arcát, Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát, egy DK-s politikust Tatabányára is ejternyőztetett, hogy képviselőjelöltként indítsa a júniusi választáson, sőt, alpolgármestere is Gyurcsány-párti. Legutóbb május 8-án fogadta szövetségeseit, Karácsony Gergely budapesto főpolgármestert, Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnököt és Dobrev Klára DK-s miniszterelnököt. 

Szücsné Posztovics Ilonához mondhatni hazajár a baloldal. A tatabányai polgármester nem csak rendszeres vendéglátóként tesz meg mindent azért, hogy szeresse őt a Demokratikus Koalíció. Nagyvonalú támogatója is Gyurcsány-pártnak.
A Demokratikus Koalíció a minap nagygyűlést is tartott Tatabányán. Gurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával itt is lelkesen ölelkezett Szücsné Posztovics Ilona
Fotó: F. P. / Forrás: 24 Óra

Most kiderült, nem csak szívélyes vendéglátója a DK-nak, de aktív támogatója is: az elmúlt években milliókat utal a Demokratikus Koalíció pártkasszájába. A Magyar Közlönyben meg is jelentek ezek az adatok, amely szerint 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is takkra ugyanannyival, évente 795 ezer 768 forintot utalt át nekik a magát függetlennek valló polgármester. Mint ismert, anno először ezen szlogennel nem lépett be a szivárványkoalíció közgyűlési frakciójába se. Aztán mégis. Aztán leszalámizta azt, új frakciót alapított, most március 15. előtt pedig már bőszen árulózta azokat, akik egykor hatalomra juttatták. 

Szücsné Posztovics Ilonát a Gyurcsány-párt is DK-s polgármesternek titulálta
Forrás: Dobrev Klára/Facebook

Közben arra is volt ideje, hogy a DK 2021-es kampánnyitó rendezvényén felszólaljon, és Dobrev Klárát magasztalja. A fellépés pikantériája, hogy Gyurcsány feleségének facebook-oldalán úgy is feliratozták a beszédét, hogy azt Tatabánya DK-s polgármestere tartotta... Lehet, hogy a 2020-as befizetésével érdemelte ki ezt a titulust?

A tatabányai polgármester a Gyurcsány-párt nagylelkű támogatója

Bereznai Csaba szerint Szücsné Posztovics Ilona megint be akarja csapni a tatabányaiakat, és el akarja titkolni, hogy valójában Gyurcsány embere.

A dollárbaloldal tatabányai vezetője minden évben élen járt a legbőkezűbb támogatók sorában. 2022-ben csak kéttucatnyian utaltak több pénzt, mint Szücsné, 2020-ban pedig az első húszban végzett

– fogalmazott a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy a pártbefizetők között a Gyurcsány-Dobrev házaspár, Vadai Ágnes is ott van, de Konczer Erik és Lusztig Péter tatabányai alpolgármester is. Konczer egyébként igen bőkezű támogató: 2021-ben 2 millió 333 ezer 272 forinttal támogatta meg a pártját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában