Mentők napja

2024.05.10. 20:13

Amikor a leendő kollégád segíted a világra: 7+1 megható mentős történet

Komárom-Esztergom vármegye mentőállomásain soha nem pihennek. A mentők napja alkalmából most nyolc különleges történetet hoztunk el olvasóinknak.

Kemma.hu

Május 10-e a mentők napja. Ahogy az Országos Mentőszolgálat is írja, 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, 1948-ban pedig ezen a napon alakult meg az Országos Mentőszolgálat. Ennek apropóján gyűjöttünk össze több olyan mentős történetet, amely megmutatja, hogy milyen az életmentők élete. 

Komárom-Esztergom vármegye mentőállomásain soha nem pihennek. A mentők napja alkalmából most nyolc különleges történetet hoztunk el olvasóinknak.
A mentőké az egyik legszebb hivatás a világon
Forrás: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Az egyik legfrissebb történet a kis Emmáé, akit egy mentőautóban segítettek a világra a vármegyei mentők:

Nem mehetünk el amellett sem, hogy a Tatabányai Mentőállomáson varázskandalló lobogott a téli időszakban.

Maradva a vármegyeszékhelynél: lehet annál szebb az utolsó munkanapod, hogy egy kis életet segítesz a világra? Harminc év szolgálat Czindermann János mentősnek ez is megadatott:

2023 őszén egy csépi asszony foglalta imába és levélbe a kisbéri mentősök nevét. Miután rosszul lett, ők mentek ki hozzá. Mindezt a szerkesztőségünknek írt levélben maga Bajcsai Györgyné mesélte el nekünk. 

A tatabányai mentőállomás cicája, Guszti több mint macska. Ezt jól mutatja az is, hogy amikor eltűnt, egy ország aggódott érte. Amikor pedig három hét után előkerült, rengetegen fogadták örömmel a kisvideót, amelyen látható volt, hogyan veszi újra birtokba a rezidenciáját.

Bakó Ferenc, volt tatabányai mentős új állomáshelyén, Füreden is jelesre vizsgázott emberségből és szakmaiságból: a karjaiban vitt el az autóig egy sérült kislányt, mert az csak vele érezte biztonságban magát.

2021 nyarán telefonon vezetett le egy szülést egy tatabányai mentésirányító. 

 Tóth Eszter komáromi mentős számára már születése pillanatában nyilvánvaló volt, hogy mentőtiszt lesz belőle, hiszen a Kisbéri Mentőállomás egyik kiváló ápolója, Balogh György segítette világra egy mentőautóban. És milyen kicsi a világ, pont Eszter volt az, aki Györgyöt az utolsó munkanapján boldog nyugdíjas éveket kívánhatott neki. A megható pillanatokról videó is készült.

Várjuk olvasóink történeteit is a mentőkkel, mentőkről!

Ha van olyan történeted, amelyet megosztanál, köszönetet mondanál valamelyik mentősnek, mentőállomásnak, várjuk leveled a [email protected] email-címre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában