Országjárás

2024.05.09. 10:05

Gyűlöletről gyűlölettel beszéltek a kampányrendezvényen

Tatabányára érkezett a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd-Zöldek kampányrendezvénye. A tatabányai polgármestert több ízben is megszólították, csakhogy nem volt jelen a rendezvényen. Egy órát késett...

Kemma.hu

Közös haza, közös Európa, közös lista ezzel a címmel tartotta meg közös kampányrendezvényét az MSZP, a DK és a Párbeszéd-Zöldek a Vértes Agorájában május 8-án, szerdán.

Kampányrendezvényt tartott az MSZP, a DK és a Párbeszéd-Zöldek a tatabányai Vértes Agorájában
Kampányrendezvényt tartott az MSZP, a DK és a Párbeszéd-Zöldek: Szücsné Posztovics Ilona tatabányai polgármester (balra) és Dobrev Klára 
Fotó: Flajsz Péter

A pártok néhány héttel ezelőtt jelentették be stratégiai együttműködésüket, hogy közös listával indulnak a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokon. 

A tatabányai fórumon elsőként szólalt fel Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke szerint versenyezni csak egy demokráciában lehet, most csak egy az egy ellen lehet győzni.

Karácsony Gergely főpolgármester beszédének kezdetén elmondta, néhány nappal ezelőtt Salgótarjánban volt. Szerint semmi különös sincs abban, hogy kampány idején vidéki nagyvárosokban tart fórumokat egy főpolgármester, mert Budapesten minden rendben van. Elmondta, szeretne más alternatívát adni, hogyan lehet vezetni egy országot. Úgy érzi, ennyivel tartozik nemzetnek.

Szücsné Posztovics Ilona tatabányai polgármester egy órás késéssel érkezett. Akkor, amikor Dobrev Klára, a DK EP-képviselője zárta a felszólalók sorát. Kiemelte, ugyan sokféle az együttműködés, a cél azonban közös: rendszerváltást akarnak. Több mint fél órán át beszélt az ország megosztottságáról, a gyűlölettel terhelt jelenről és a politikáról mint valóságshowról. Ennek ellenére szidta a jelenlegi kormányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában