Madarak és fák napja

2024.05.06. 19:50

Fejlámpában "barlangásztak" a gyerekek + fotók +videó

A madarak és fák napja alkalmából várták az iskolás csoportokat a naszályi Madárvártán. A gyerekek különleges programokon ismerkedhettek a természetvédelemmel.

Kemma.hu

Sisakban és fejlámpával indultak felfedezni a Madárvárta "barlangját" a gyerekek hétfő délelőtt. A tatabányai Váci Mihály Általános iskolából három csoport is érkezett a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület programjára. Az alsósok hangosan, egymást túlkiabálva jelentkeztek, hogy még egyszer kipróbálhassák "barlangász" tudásukat. A madarak és fák napja alkalmából szervezett nyilvános eseményen ugyanis egy igazán különleges élménnyel készültek a szervezők. Céljuk, hogy a természetvédelem fontosságát közelebb vigyék a diákokhoz.

A madarak és fák napja alkalmából várták az iskolás csoportokat a naszályi Madárvártán. A gyerekek különleges programokon ismerkedhettek a természetvédelemmel.
A természetvédelem fontosságára hívják fel a gyerekek figyelmét a madarak és fák napja alkalmából 
Fotó: GDV / Forrás: 24 Óra 

A naszályi Ferencmajorban található Madárvártán egy "műbarlang" várta a gyerekeket. Az utánfutóból kialakított zárt, sötét, harminc méter hosszú labirintusban sisakkal és fejlámpával mentek végig a gyerekek, hogy a végén egy csúszdán lecsúszva érkezzenek meg. Csonka Péter, az egyesület alapítója a Kemma.hu-nak elmondta, hogy igyekeznek minden programjukon más érdekességgel készülni a gyerekeknek. Most a madármegfigyelés és a gyűrűzés mellett ügyességi játékok, műbarlang és a készenléti rendőrség kutyás bemutatója várta a diákokat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában