Kávézó lesz?

2024.05.09. 11:15

Gazdára talált a Csónakázó-tó hányatott sorsú épülete

Az átadása óta üresen álló, jellegzetes formájú épület teraszát hamarosan asztalok és székek foglalják majd el. A Tatabánya leglátogatottabb pihenőhelyére, a Csónakázó-tó partjára épült „büfé” ugyanis végre gazdára talált. Már az új hely neve is megvan.

Kemma.hu

Végre gazdára talált a Csónakázó-tó nehézsorsú ingatlana

Forrás: Kemma.hu

A tatabányai Csónakázó-tó körül közel 900 millió forintos beruházással készült el a Milleniumi Közpark felújítása. Ennek részeként épült az az ingatlan is, amely hosszú ideje áll a tóparton kihasználatlanul. A tervek szerint egy kávézó fészkelt volna be ide, ám a sokáig üresen álló szellemház fekete helyett éveken keresztül legfeljebb beszédtémát adott a tatabányaiaknak. Most azonban úgy tűnik, hogy a város leglátogatottabb pihenőhelyén lévő „büfé” végre gazdára talált.

Csónakázó-tó büfé kávézó
Hamarosan itt kávézhatunk a Csónakázó-tó partján?
Forrás: Kemma.hu

Az városvezetés az átadás óta próbált üzemeltetőt találni az ingatlanra, majd tavaly ősszel, egy bizottsági döntés nyomán, az önkormányzat csökkentette a bérleti díj összegét, amely így évi 1 millió 600 ezer forintra változott. A nyilvános pályázat a felröppent hírek szerint sikeres volt, és mint az a kiírásból kiderül, a vendéglátó ipari célú hasznosításra szánt épület első üzemeltetője hamarosan 60,19 négyzetméternyi hasznos belső, és 90,22 négyzetméternyi hasznos külső alapterülettel gazdálkodhat.

Ehetünk-ihatunk a Csónakázó-tó partján

Hogy a kávézó vagy büfé pontosan mit kínál majd, mivel csalogatja hamarosan a Csónakázó-tó körüli park „vendégeit”, még nem tudni, de odabent már asztalok, székek sorakoznak, és az is látszik, hogy a hely neve Tavirózsa lesz.

A pályázati kiírás szerint egyébként az épületben olyan termékek árusítását hagyták jóvá, mint az előkezelt gyorsfagyasztott sütőipari termékek, a melegszendvicsek, a gyorsfagyasztott és előgrillezett termékek, a csomagolt snacktermékek, az előre csomagolt szendvicsek és saláták, az előre csomagolt és helyben készített kávék, az üdítők, ásványvizek és alkohol tartalmú italok, a zárt rendszerben készített fagylaltok, az előre csomagolt jégkrémek és a jégkása.

csónakázó-tó büfé kávézó
Az ingatlan alaprajza
Forrás: tatabanya.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában