Beruházás

2024.04.25. 06:49

Újabb szakaszához ért a tatabányai vasúti liftek építése

Ezen a héten felállványozták a felüljáró pillérjeit a szakemberek. A tatabányai vasútállomáson jól halad a három új lift építése.

Kemma.hu

A MÁV a közösségi oldalán számolt be arról, hogy újabb fázisához ért a tatabányai vasútállomás liftjeinek építése. Mint ismert, az akadálymentesítés érdekében három új felvonó épül a gyalogos felüljárók közelében. A felvonók vandál- és üzembiztos kivitelezésűek, a falak és ajtó is részben üvegezett kivitelben készülnek. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek, telepítésükkel nő az utazáskomfort a vasútállomáson.

Ezen a héten felállványozták a felüljáró pillérjeit a szakemberek. A tatabányai vasútállomáson jól halad a három új lift építése.
A tatabányai vasútállomáson a liftek építése jól halad
Forrás: MÁV/Facebook

A vasúttársaság tájékoztatása szerint kettő lift a peronok, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését biztosítja majd. Hétfőn kezdték el felállványozni a gyalogos felüljáró pilléreit, amelyet először magasnyomású homokkal megtisztítanak, majd korrózióvédelemmel látnak el a szakemberek. 

Jó hír, hogy ez a művelet a gyalogos- és utasforgalomban nem jelent további korlátozást. A beruházás értéke 1 milliárd forint, és a MÁV saját forrásból valósítja meg. A tervek szerint az év végén már használhatóak lesznek a felvonók, a munka pedig az idén februárban indult el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában