Félelem

2024.04.12. 18:18

Egy rém tartja rettegésben a dorogiakat?

Egy agresszív férfi rettegésben tartja Dorog lakóit. A helyiek úgy vélik, a rém bárkire képes rátámadni, még a gyermekekre is.

Kemma.hu

A dorogi rém több édesanyára és kisgyerekekre is rátámadt már

Fotó: Ripost / olvasói fotó

Már egy éve rettegnek a dorogiak a középkorú L. Valentintől. A rém miatt a szülők alig merik elengedni egyedül gyermekeiket az iskolába. Az utóbbi hetekben ismét támadásba lendült a kiszámíthatatlan férfi.

Így él a dorogi rém
Így él a dorogi rém
Fotó: Ripost / olvasói fotó

A rém már többször támadt rá a helyiekre

Teljesen tehetetlennek érzik magukat a Dorogon élők. A helyiek L. Valentin nevét már jól ismerik, aki minden ok nélkül bottal és késsel támad rá a védtelenekre.

A dorogi Hunyadvári Erzsébetre több alkalommal is rátámadt már, legutóbb néhány héttel ezelőtt, amikor a nő éppen kutyát sétáltatott.

– Az volt a szerencsém, hogy közel volt a lépcsőház, ahol élek! Elsétáltunk a kutyámmal Valentin mellett, és hirtelen elkezdett felém szaladni, közben azt ordította, hogy

megszúrlak!

Nem sérültem meg szerencsére, de egy idős hölgyet úgy megütött, hogy a keze belilult. Sokszor megtámadja az utcán lévő embereket. Engem például a kutyám sétáltatása közben. Táskákkal szokott járkálni, az egyikben késeket és botokat hordoz, a többiben csak olyan dolgokat, amit kukázott – mesélte a Ripostnak Erzsébet, aki megtudta, hogy a férfi nemcsak a járókelőket terrorizálja, a saját háziállatait, sőt még gyermekeket is bántott már.

– Nemrégiben értesültem arról, hogy vannak nála állatok, melyeket bántalmaz. Valentin több autót és kerítést is megrongált, kisiskolás és óvodás gyerekekre is rátámadt!

Valóban előfordult már ilyen eset, tavaly májusban Toldi Erikát, egy háromgyermekes anyukát szemelt ki magának a rém, aki éppen egy iskolás kislányt akart a férfitől megvédeni. A nőt emiatt támadta meg az agresszív L. Valentin, aminek következtében Erika kórházba került.

– Anyák napjáról jöttünk haza az óvodából a kisfiammal, amikor egy 8 éves kislány odaszaladt hozzám, mert egy bácsi megkergette, bántotta. Ott volt a Valentin, kukázott és a lány azt mondta, ő volt az – idézte fel a szörnyű perceket Erika a Ripostnak.

– Elkezdett lek*rvázni, és felém szaladni. A kislányt azonnal belöktem a lépcsőházba, hogy védjem. Ott voltunk előtte szerencsére. Mi a kisfiammal elkezdtük előle menekülni, amikor a gyermekem meg akarta ütni. A fiamat védve elé álltam, ekkor engem talált fejbe egy szatyorral, amiben kemény tárgyak voltak. Olyan ütést éreztem a fejemen, hogy szédülni kezdtem, hányingerem lett. Agyrázkódásom lett. A kórházban CT-re is vittek, de szerencsére ennél nagyobb sérülést nem szenvedtem.

A dorogi rém ellen többen is tettek feljelentést, de egyelőre csak úgy tudnak védekezni az agresszív férfivel szemben, ha még azt a részt is kerülik, amerre lakik. B. Anikó a családjával közel él L. Valentinhez, ő mesélt szintén a Ripostnak. A nő szerint a Kálvária-domb egy gyönyörű külterületi része a településüknek, azonban lezüllött a környék, amióta birtokba vették Valentinék a hétvégi házat.

– Borzalmasan teleszemeteli az anyjával! Nagyon sok helybéli és turista szokott ezen a részen járni. Önkényesen foglaltak el egy félig romos, hétvégi házat. Nincs rajta ajtó, még víz és villany sincs beszerelve. Ilyen körülmények között élnek, és keserítik meg az életünket – mondta Anikó, akinek tavaly szintén megtámadta a tinédzserkorú gyerekét, Ádámot.

– A fiamat elkezdte ököl nagyságú kövekkel dobálni! Ez egy kerítéssel körbezárt telek. Ott bográcsoztak, sütögettek, amikor arra jött Valentin. Amint kiszúrta őket, elkezdett üvölteni rájuk. A fiúk fekete ruhában voltak, és ezért azt kiabálta rájuk, hogy úristen, betörők, mit keresnek ott. Nekiment a kapunak, kitépte a betonkerítést, a fiúkat elkezdte ököl nagyságú kövekkel dobálni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában