Fejlesztés

2024.04.17. 13:53

Bölcsőde várja a kicsiket Szárligeten

Már birtokba vették a legkisebbek az új, szárligeti intézményt. A mini bölcsőde két csoporttal indult.

Kemma.hu

Nyuszi és Őzike csoport. Ünnepélyesen is átadták a mini bölcsődét szerdán délelőtt. A Szárligeti Kerekerdő Bölcsőde már várja lakóit. A projekt keretében egy új, tizenhat férőhelyes mini bölcsőde jött létre. A Terület- és Településfejlesztés Operatív Programnak (TOP) köszönhetően a többlettámogatásokkal együtt összesen 347.202.864 forintból valósulhatott meg az intézmény. A településen korábban nem volt bölcsődei szolgáltatás, azonban a lakosság részéről egyre nagyobb igény volt rá.

Mini bölcsőde épült Szárligeten
Mini bölcsőde épült Szárligeten
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

– Amikor nekivágtunk ennek a beruházásnak, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy nekünk egy ilyen gyönyörű bölcsődénk lesz – hangsúlyozta Mezei Ferenc, Szárliget polgármestere, aki azt is elárulta, hogy teljes létszámmal indult el a bölcsőde.

A projekt során két darab egyenként harminckét négyzetméteres foglalkoztató és a hozzá kapcsolódó, a gyerekek ellátását biztosító helyiségcsoportot (pelenkázó, mosdó, öltöztető), akadálymentes vizesblokkot, nevelői szobát, dolgozói öltözőt, valamint vizesblokkot alakítottak ki. Emellett melegítőkonyha is létesült, ahol a kisgyermekek számára elkészített ételeket melegítik. Továbbá az épület fedett pihenővel, terasszal és játszóudvarral is rendelkezik. A kivitelezésen túl bútorokat és játékokat is vásároltak a támogatásból.

Várja a gyermekeket a mini bölcsőde

– Múlt héten szerdán érkeztek először a gyermekek, és azóta folyamatosan töltjük fel mindkét csoportot. Tizenhárom hónapos a legkisebb, valamint két és fél év körüli gyermek a legnagyobb – mondta Mezei Éva intézményvezető.

Dr. Kancz Csaba főispán hangsúlyozta, hogy ez a projekt is egy közös együttműködés volt az önkormányzat, a vármegyei önkormányzat, illetve a Kormányhivatal között.

– Az egész vármegyében összesen huszonhárom helyszínen történt óvodafejlesztés, összesen 2,412 milliárd forint értékben – emelte ki Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntő beszédében elmondta, hogy a korábbi harminckétezer bölcsődei férőhely megduplázódott Magyarországon, és azoknak a településeknek a száma három és félszeresére növekedett, ahol immáron bölcsőde van.

Az ünnepélyes átadón a Szárligeti Hétszínvirág Óvoda gyermekei produkcióval készültek a jelenlévőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában