S.O.S.

2024.04.22. 13:55

Életveszélyben van a környei sérült, sürgősen vérre van szüksége

Frontális ütközés történt Környe főútján április 19-én. A balesetben, ami során kamion és kisteherautó ütközött, a kamion sofőrje elhunyt, a másik járművet vezető férfit mentőhelikopter szállította kórházba. Neki van most nagy szüksége vérre.

Kemma.hu

„Aki teheti, segítsen!” – ezt a felhívást tette közzé az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Irányított véradás keretében kérnek segítséget egy baleset miatt.

Baleset miatt irányított véradásra buzdítanak
Baleset miatt kérnek segítséget
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Mint írják, az április 19-i környei baleset súlyos sérültjét kórházba kellett szállítani. Jelenleg a budapesti Honvéd Kórházban ápolják a férfit. Irányított véradás keretében az ország bármely véradó állomásán adható számára vér vércsoporttól függetlenül, mert cserélik a számára megfelelővel.

A Tények arról számolt be, hogy majdnem egy környei lakost is elsodort a kamion, ami kacsázni kezdett az úton, mielőtt áttért a szembe sávba és frontálisan ütközött egy kisteherautóval. Perédi Péter, a Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa elmondta: a középkorú kamionsofőrt minden erőfeszítésük ellenére sem lehetett már megmenteni, a kisteherautó vezetőjét pedig súlyos-életveszélyes koponya- és végtagsérülésekkel,  mentőhelikopter vitte kórházba. 

Baleset miatt égető szükség van a vérre

A héten az alábbi helyszíneken és időpontokban várják azokat, akik vérükkel segítenének embertársaikon. Hétfő–csütörtök 8–15, péntek 8–12 óra: Tatabánya, Területi Vérellátó Intézet (Semmelweis út 2.). Hétfő 15–18 óra: Dad, Közösségi ház (Kossuth L. út 11.). Kedd 15.30–18 óra: Neszmély, Művelődési ház (Fő út 156.). Péntek 14–16 óra: Súr, Művelődési ház (Petőfi út 50.), 17–19 óra: Bakonyszombathely, Művelődési ház (Kossuth u. 46.). Szombat 9.30–14.30: Esztergom-Kertváros, Aranykorsó söröző (Damjanich utca 17.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában