Újra

2024.03.01. 13:15

Tavaszi Fesztivál: kilenc nap alatt huszonhét esemény Tatabányán

Négy év kihagyás után megújult formában jelentkezik a megyeközpont összművészeti programja. A Tavaszi Fesztivál március 20-ától kilenc nap alatt huszonhét különleges programot kínál.

Kemma.hu

Sajtótájékoztatón ismertették az Agorában a Tatabányai Tavaszi Fesztivál programját. Fatuska Máté, az intézmény programfelelőse üdvözölte a kiemelt együttműködőket, akik eseményeikkel színesítik a fesztivált. Kakuk Tamás, a Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány kuratóriumának elnöke a Bánhidai Alkotó Ház Betegszamár Galériájának kiállításáról szólt. A Képhiba Tomecz Dániel képzőművész alkotásait mutatja be március 27-én.

A Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatóóján balról: Mikolasek Zsófia, Kiss Vendel, Seffer Edina, Mihály Csaba és Kakuk Tamás
A Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatóóján balról: Mikolasek Zsófia, Kiss Vendel, Seffer Edina, Mihály Csaba és Kakuk Tamás
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Mihály Csaba színész, a Jászai Mari Színház művészeti főtitkára a március 20-a és 24-e között zajló és az idén tíz éves MOST FESZT gazdag programjáról szólt, amely keretében öt nap alatt tizenegy előadás lesz látható.

MOST FESZT - tizedszer

Öt nap alatt tizenegy remek előadás lesz látható a Jászai Mari Színház által szervezett MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál, azaz MOST FESZT programján. Március 20-án indul a jubileumi program, s 24-éig több olyan darab is látható lesz a tizedik alkalommal megszervezett eseménysorozaton, amelyeket a társulatok az elmúlt egy-másfél évben állítottak színpadra. Található klasszikus művek újragondolása mellett több formabontó darab is a repertoárban. A színházi élmény mellé egyéb kulturális programokra is számíthatnak az érkezők. Részletek: mostfeszt.hu

Kiss Vendel, a Tatabányai Múzeum igazgató helyettese a tatabányai József Attila-díjas költő, Faludi Ádám estjét emelte ki.  
Mikolasek Zsófia, a József Attila Könyvtár igazgatója kiemelte az irodalmi eseményeket, amelyek minden korosztályt megcéloznak. Március 25-én Kancsalrím és kínrím címmel Harcos Bálint íróval lesz egy beszélgetés. Másnap könyvkiadók vására várja az olvasás szerelmeseit, s rendhagyó irodalomóra is lesz Szabó T. Annával, valamint Dragomán Györggyel. Kiss Judit Ágnes Babaróka című könyvbemutatója a legkisebbekhez szól március 27-én, s a családokat várják a Figurina Bábszíbház – Grim/m/aszok előadására március 28-án. 

Seffer Edina, az Agora szakmai vezetője a színes és változatos programokra hívta fel a figyelmet. Az Agora ad helyet március 24-én a Péter és a farkas szimfonikus meséjének március 24-én, s a Szeressük egymást, gyerekek! című előadás, amely Fesztbaum Béla Seress Rezső-estje. 

A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban A Herner Ferike faterja címmel filmvetítés és közönségtalálkozó lesz. A Ramazuri, a Duda Éva társulat tánc-cirkusz előadása március 26-án várja a látogatókat. Másnap címmel a Puskin Művelődési Ház ad helyet Beck Zoltán és Szűcs Krisztián Cseh Tamás-Csengey Dénes estjének.  In Bewegung címmel a VUdAK kiállítása nyílik meg a Kortárs Galériában március 28-án, s a programfolyamot a Tatabánya Black Diamond Big Band koncertje zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában