Művészet

2024.03.27. 19:45

Joó Gábor: az én sikereim az ő sikereik is!

Joó Gábor neve sok bakonyaljai számára ismerősen csenghet. Ha éppen a neve nem is, a fotói biztosan. Joó Gábor évek óta járja a természetet, és nem akármilyen fotókat készített már!

Kemma.hu

Joó Gábor Budapesten született, Solymáron nőtt fel, majd 1999-ben a családdal Komáromba költöztek. A felesége bakonyszombathelyi, a kedves, csendes bakonyaljai településen vettek házat és nevelik közös gyermeküket. A fotózás pedig már régóta az élete része.

Joó Gábor fotózás közben
Joó Gábor fotózás közben
Fotó: Beküldött fotó

– Kiskoromban is szerettem fotózni. Az első filmes gépem egy Fuji volt, majd jött a Polaroid, de akkoriban még nem volt tudatos csak szerettem volna sok mindent megörökíteni – kezdte lapunknak Joó Gábor.

2010-ben kezdett el komolyabban fotózni. Főképp technikai sportokat és a természetben élő vadakat. Emellett portrét és családi eseményeket is lencsevégre kap. Gábor mosolyogva hozzátette, hogy ma már ritka, amikor éppen nincs fényképezőgép a kezében. Sokszor járja az erdőt és figyeli a természetet. Már régóta szerette volna lencsevégre kapni az ott élő egyik kis rókát. Tavaly sikerrel is járt. Akárcsak a fotója, amelyet nem lesből, hanem természetes közegben sikerült elkészítenie.

Joó Gábor lencsevégre kapta a kis Vukot
Joó Gábor lencsevégre kapta a kis Vukot
Fotó: Joó Gábor

– Öt kicsi volt és az anyukájuk. A többi kis róka és az anyuka sajnos észre vettek, de ez az egy picike ott maradt, és hol félénk, hol kíváncsi volt.

Az év elején egy újabb csodálatos látványban volt része kirándulás közben. Napsütkérező gímszarvasokkal találkozott, amelyeket szintén lencsevégre kapott.

– Járok le Somogyba is fotózni. Ott is találkoztam már nagy rudlival kétszer. Természetesen ezeket a vadakat turista úton nem nagy eséllyel látjuk. Én a terület fővadászával egyeztetve járom a Bakonyt. Tisztáson feküdtek kint. Ilyenkor megközelíteni őket lehetetlen. Szerencsére, volt egy pici erdősáv ahol kémlelni tudtam őket. Meg sem próbáltam közelebb menni, mert elriasztani őket nem akartam. Nem a zavarás a célom! A távolság olyan száz-százötven méter lehetett.

Napsütkérező gímszarvasok Bakonyalján
Napsütkérező gímszarvasok Bakonyalján
Fotó: Joó Gábor

Joó Gábor sikerei

Egy jótékonysági vadászaton emléklapot kapott. A kezdeményezés azért jött létre, hogy hazánk huszonhárom kórházának gyermekosztályai fontos orvosi eszközökkel gazdagodhassanak.

– Az egyik területén lehetett fotózni pénzért. Az itt összegyűjtött összeget ajánlották fel. Nemes célnak gondolom! Jó kezdeményezés.

Amikor arról kérdeztük, hogy milyen „álomtémája” van még, annyit mondott, hogy olyan mindig van, és lesz is! S, kiemelte:

A családomnak sokat köszönhetek, hogy jól tolerálják a hobbimat. Az én sikereim az ő sikereik is!

Joó Gábor családjával
Joó Gábor családjával
Fotó: Joó Gábor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában