Támogatás

2024.03.28. 14:40

Kiderült, ki lett az új igazgatója a Kölcsey élén

Zárt ajtók mögött dőlt el egy nagyon fontos dolog a legutóbbi testületi ülésen. Eszerint, öt évre szóló megbízatást kapott Körtvélyfáy Zoltán, aki hivatalosan is igazgató lett a Kölcseyben.

Kemma.hu

Az oroszlányi képviselő-testület zárt ülésen döntött a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetőjének kilétéről. Körtvélyfáy Zoltán lett az új igazgató.

Igazgató váltás az oroszlányi Kölcseyben.
Igazgató váltás a Kölcseyben: a testület Körtvélyfáy Zoltánt támogatta
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Mint ismert, Takács Tímea igazgatónő tavaly december 12-i tragikus halálát követően megbízottként az addigi helyettes, Körtvélyfáy Zoltán látta el az intézményvezetői feladatokat.

Pályázatot írtak ki a pozícióra, melyre ketten jelentkeztek. A képviselő-testület Körtvélyfáy Zoltánt támogatta, így őt bízták meg az intézmény további vezetésével.

Később a Hamvas Béla Gimnázium átszervezéséről tárgyaltak. A Tatabányai Tankerületi Központ tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a Hamvas Béla Gimnázium működését módosítani szeretné. Az előterjesztés szerint a sajátos nevelési igényű tanulók ellátását bővítenék ki „autizmus spektrumzavarral küzdő” fogyatékossági típussal, valamint a felnőttoktatás keretében az esti és a levelező tagozatra felvehető maximális tanulólétszámot módosítanák. Tehát, az esti munkarendre kevesebb tanulót (70 helyett 30) vesznek majd fel, míg levelezőre többet (30 helyett 70). A Nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján az önkormányzatnak véleményezni kell az átszervezést.

A grémium elfogadta az élvonalbeli helyi kosárlabda csapat, az OSE Lions, valamint az OSZE labdarúgó-szakosztály tavalyi évről szóló pénzügyi és szakmai beszámolóját. Továbbá, a képviselők módosították a focisták idei támogatási szerződését.

Szintén elfogadták az Önkormányzati Szociális Szolgálat tavalyi beszámolóját a személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatásokról, azok eredményességéről, majd az Oroszlányi Bányászati Múzeum működésével összefüggő döntések meghozatala következett.

A grémium támogatta fogorvosi ügyeleti hozzájárulási díjról szóló előterjesztést, valamint a Felső-telepi Iparterület fejlesztésére és a Kisprojekt Alapba benyújtott pályázatok megvalósításához kapcsolódó javaslatokat. Döntést hoztak közútfejlesztési beruházásokkal és Településrendezési Tervvel kapcsolatosan, majd a kérdések, interpellációk napirenddel fejeződött be a nyílt ülés.

Az igazgató hisz a kultúra embert formáló lehetőségében

Körtvélyfáy Zoltán igazi lokálpatrióta, 1967-ben született a bányászvárosban, ahol él és dolgozik. A Kölcseyben 2009-től közművelődés-szervező, 2014-től pedig igazgató helyettes. Munkája mellett folyamatosan képezte magát, kulturális mediátor, majd közművelődési szakértő végzettséget szerzett.

– Hiszek a kultúra embert formáló és közösségépítő lehetőségében, ezért nélkülözhetetlen érték. Hiszek abban, hogy elhivatott szívós munkával meg lehet találni azokat a közösségeket, akik élete a kultúraközvetítés révén teljesebb, sikeresebb, és így boldogabbá válhatnak – tartja szakmai hitvallásának Körtvélyfáy Zoltán, akinek megbízatásra 5 évre szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában