Új munkahelyek

2024.03.02. 11:17

Gazdaságélénkítés: átadták a kisbéri ipari parkot

Ünnepélyesen átadták Kisbér ipari parkját. A gazdaságélénkítés mellett még egy fontos szempont is volt. A beruházás foglalkoztatás-ösztönző hatással jár majd a bakonyaljai településen.

Kemma.hu

Közművesített ipari parkká alakítottak egy tízhektáros területet Kisbéren, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően nyolcszázmillió forintból valósult meg. A munkahelyteremtés és a gazdaságélénkítés mellett előtérbe kerültek további szempontok is a projekt kapcsán.

Gazdaságélénkítés: ünnepélyesen is átadták a kisbéri ipari park területét
Gazdaságélénkítés: ünnepélyesen is átadták a kisbéri ipari park területét
Fotó: Forgács József / Forrás:  beküldött

A vérteskethelyi út melletti területen létrejött projekt során fontos szempont volt, hogy a helyi-, és környékbeli kis-, és középvállalkozásoknak tudjanak helyet biztosítani.

– Egyrészt van egy olyan tapasztalatunk, hogy a lakóterületen több helyen vannak olyan vállalkozások, amelyek a környezetüket zavarják, és nekik is szeretnénk alternatív lehetőséget biztosítani, másrészt pedig olyanokat is, akik új munkahelyet, új tevékenységet szeretnének indítani, arra ez egy ideális lehetőség. A mögöttem látható terület tíz hektár, ahol húsz parcellát alakítottunk ki mindenféle közművel ellátva. Az egyes parcelláknak a nagysága olyan háromezertől hatezer négyzetméterig terjed, amelyből könnyen látható, hogy nagyságrendileg kimondottan a kisvállalkozásoknak az igényeit fogja szolgálni – hangsúlyozta beszédében Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere, aki hozzátette:

– Azt gondolom, hogy ez egy nagyon nagy előrelépés a városunknak.

Gazdaságélénkítés

Popovics György a vármegyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a vármegyében is nagyon fontosnak találták ezt a tengelyt.

– Gazdaságfejlesztési támogatásokra a vármegyében tíz fejlesztésre összesen 4,62 milliárd forintot tudtunk elkölteni. A TOP Pluszban is már három darab fejlesztés 1,3 milliárd forintért már megítélésre került, tehát folytatjuk ezt a gazdaságfejlesztési tevékenységet.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő beszédében egy másik nagy beruházásra is emlékeztetett a kisbéri ipari park közelében.

– Ugyancsak itt valósult meg nem messze innen, az a napelempark, ami nemcsak megerősíti, hanem biztosítja Kisbér város és a térség áramellátásának zöld energiaforrását, ez az MVM beruházásában tudott megvalósulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában