Beruházás

2024.03.27. 17:15

Csapadékvíz-elvezető csatornák újulnak meg

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) Plusz programnak köszönhetően Kisbér Város Önkormányzata kétszázmillió forintos támogatást nyert el. A beruházás során a település legrosszabb állapotban lévő csapadékvíz-elvezető csatornái újulnak meg.

Kemma.hu

Kisbér csapadékvíz-elvezető csatornái újulhatnak meg a TOP Plusz program segítségével. A projekt ünnepélyes nyitó rendezvényét szerdán délután tartották az önkormányzati hivatal dísztermében. A fejlesztés megvalósításával a településen a rendkívüli időjárási helyzetek idején kialakuló helyzetek számának jelentős csökkenése várható, az okozott károk minimalizálásával az itt élők életminőségének javulása következik be.

Kisbér csapadékvíz-elvezető csatornái újulhatnak meg
Kisbér csapadékvíz-elvezető csatornái újulhatnak meg
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra / archív

– Vízügyi szakemberek javaslatai alapján a település hét-nyolc helyén tudunk árkot javítani, vízelvezetést kiépíteni, átereszeket felújítani és ennek volt egy ismertetése a tervezőcégnek a bevonásával – emelte ki lapunknak Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere.

Megújuló csapadékvíz-elvezető csatornák

Az eseményen Zupánné Molnár Andrea okleveles építőmérnök mutatta be a projekt terveit. A fejlesztéssel kiszélesítik és megtisztítják a meglévő földárkokat, a medret több helyen betonlapokkal burkolják, valamint a kapubejáróknál átereszeket építenek, így 2416 méteren korszerűsítik a csatornarendszert. Erről Alföldi Szilvia, Komárom-Esztergom vármegye önkormányzati területfejlesztési társaságának projektmenedzsere tájékoztatta az MTI-t, aki hozzátette, hogy a megújuló szakaszok közül kettő a település Hánta városrészében található, amely egykor önálló község volt.

A beruházás eredményeként, elsődlegesen a projekt területén és a hozzájuk tartozó területen jelentősen lecsökken a csapadékkárok bekövetkezésének veszélye, továbbá javul a belterületi csapadékvíz elvezetés megfelelősége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában