Fejlesztési javaslatok

2024.02.18. 10:23

Játszótér kell? Vagy kerékpárút? Köztéri bútorok Dorogra? Online lehet elmondani!

Mennyire elégedett a zöldfelületek állapotával? Hiányolja a köztéri bútorokat? Javaslata, észrevétele lenne? Most bárki elmondhatja, jelezheti az önkormányzatnak megjegyzéseit, ezáltal tevékenyen részt vehetnek a lakosok Dorog jövőjének alakításában.

Walczer Patrik

Mint arról lapunk is beszámolt, a dorogi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében 500 millió forint támogatást nyert el zöldinfrastruktúra fejlesztésre. A projekt a város számos pontját érinteni fogja. Jelentős változások, átalakulások várhatók a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum kertjénél is, hiszen az intézménynél egy új közösségi tér fog létrejönni.

A tervek között szerepel az úgynevezett „Szent utcák” fásítása is, valamint a Jubileum téri játszótér mai kornak megfelelő korszerűsítése is. A projektben helyet kapott a vasút menti zöld sáv megújítása is, de az önkormányzat a támogatás egy részének felhasználásával rendezné az egyre hiányosabb Köztársaság úti fasor kérdését is. Mindemellett 2025 márciusáig a Zsigmondy-lakótelep sarkán lévő kutyafuttatót is fejleszteni fogják.

Az önkormányzat most egy online kérdőívet tett közzé, melynek kitöltésével bárki hallathatja a véleményét, fejlesztési javaslatait. A válaszolók jelezhetik, mennyire elégedettek a dorogi utcák, terek, közterületek jelenlegi állapotával, hogyan rendeznék a patak környezetét, szükségesnek látják-e kondipark, vagy sportpálya létrehozását, vagy például hogy szükségesnek tartják-e a városon belüli és kívüli kerékpárutak kialakítását. Az online kérdőívet itt lehet kitölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában