Testületi ülés

2023.12.20. 18:40

Házszámok, jó címek hiánya okoz sok munkát Nyergesen

Az önkormányzati képviselő-testület tagjai legutóbbi ülésükön egyhangú döntéssel fogadták el dr. Szabó Attila jegyző beszámolóját a polgármesteri hivatal 2023. évi tevékenységéről. A jegyző és az aljegyző vezetésével a városházán összesen huszonheten dolgoznak a gazdasági, a közigazgatási és szervezési, illetve a településfejlesztési osztályon. Többségüknek felsőfokú képesítése van.

Fenyvesi Károly

A képviselő-testületi és a bizottsági előterjesztések elkészítése mindhárom osztályt érintő feladatok sora. Az összeállított anyagok gyakran több személy, sőt több szervezeti egység munkáját, tudását tükrözik. Dr. Szabó Attila jelezte, hogy alkalmanként egy-egy mondat mögött egy egész hét munkája, egyeztetése van. Az ülésekről készült jegyzőkönyvek tanulmányozhatók az önkormányzat honlapján. Ebben az évben november utolsó napjáig a képviselők tizenkilenc ülés tartottak, ebből nyolc nem szerepelt a munkatervben.

A sok megszokott feladat mellett voltak olyanok is, amelyek vélhetően váratlan tényeket is feltártak. Például a központi címrendszer kialakítását célzó törvény értelmében a jegyző feladatul kapta a jelenleg kezelt helyi címállomány előzetes felmérését, felülvizsgálatát. Kiderült, hogy a házszámok, címek jelentős része nem a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően lett kiosztva vagy nincsenek is ilyen adatok. Gyakori, hogy az ingatlan tulajdoni lapján nem látható cím, illetve, hogy ami van, az nem jó. Több esetben közterület elnevezésére volt, van és lesz is még szükség.

Az idei esztendőben november 30-ig, az előző négy év százötvenegy esete után, huszonhét címképzés miatti hatósági eljárást kellett lefolytatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában