Lovasfogaton érkezett

2023.12.12. 11:26

Fotókon az öröm: három helyszínre is ellátogatott a Mikulás Ászáron

Izgatottan várták az ászári kicsik a Mikulást, aki lovasfogaton érkezett hozzájuk.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Idén három helyszínen állt meg a csillogó-villogó Mikulás-fogat, ahol sok-sok ászári gyermek fogadta az őszszakállút szép énekekkel és versikékkel. A produkciójukért finom szaloncukrot kaptak. December 6-ára fehérbe borult Bakonyalja, így a csodálatos havas környezetben várták a kicsik a lovasfogaton érkezőt. Az első megálló nem más volt, mint a gyönyörűen feldíszített Jászai Mari Általános Iskola aulája.

– Nagyon jó, amikor így összefog a falu apraja-nagyja és érkeznek a felajánlások. Az önkormányzat pedig mindig nagyon gáláns a gyerekhez, az iskolához és a falu népéhez is, mert rendkívül sokat segítenek nekünk – emelte ki Garas Mariann, az intézmény igazgatója.

A Télapó ezt követően a Jászai Mari térre látogatott, hogy az itt gyülekező gyermekekkel is találkozzon. A “Mikulásmegálló“ utolsó állomása a Kis-tó mellett található aszfaltos pálya volt. Minden megállónál a kicsik hol bátrabban, hol egy kicsit bátortalanabbul, de annál szebb versekkel és énekekkel készültek, valamint még fényképezkedtek is a mikulással, aki természetesen külön tiszteletét tette az Ászári Kuckó Óvodában.

Az általános iskolába betérve meghitt légkör fogadott minket. A karácsonyra hangolódnak már a tanulók és a pedagógusok is. 

– Az adventi időszakra esik a Mikulás jövetele. Nálunk már hagyomány, hogy a felsős osztályok ellátogatnak az alsós osztályokhoz. Minden csoport készül egy is meglepetéssel, kis csomaggal. Ezt meghálálják az alsósok, mert énekelnek, verset mondanak. De most már minden a karácsonyi műsor lázában ég, amely úgy zajlik, hogy délelőtt az iskola apraja-nagyjának adják át a műsort, majd délután öt órakor lesz a falukarácsony, ahol már egy szélesebb közönségnek mutatják be.

Készül a diákszínjátszó csoport, de lesznek többek között különböző hangszeres előadások, modern táncbemutatók is. Mindeközben a szülők a szülői munkaközösséggel és a negyedik osztályosok szüleivel karöltve egy kis vendégséget szervez.

Az aulában a tradíciókhoz híven már egy feldíszített hatalmas fenyőfa áll.

– Nagyon hálásak vagyunk, mert minden évben van olyan kedves ember, aki felajánlja nekünk a fát. Korábban díszítjük fel, hogy a gyermekek legalább három hétig élvezhessék. A kicsik rendkívül örülnek, amikor reggel megérkeznek és meglátják a feldíszített fát. Ebben a technikai dolgozók nagy segítségünkre vannak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában