Költők a kertben

2023.05.20. 10:43

Verseken lehet csemegézni az esztergomi Babits villa kertjében

Több éves hagyomány Esztergomban, hogy Babits Mihály előhegyi villájában és annak kertjében összeművészeti rendezvényen idézik fel a költőt, s jelenítenek meg, mutatnak be társművészeti produkciókat. Idén május 24-én két részből álló programsorral várják az irodalom, a zene és a színház rajongóit.

P.Z.

Több éves hagyomány, hogy Babits Mihály esztergomi villája kertjében összművészeti találkozót tartanak tavasszal

Fotó: P.Z.

A Tavaszi iramlás című és Költők a kertben alcímet viselő programsor első felében Babits Mihály és felesége Török Sophie mellett az Esztergomot ugyancsak testközelben ismert Petőfi Sándor áll középpontban. Ezen a szerdai napon, délelőtt 10 órára várják a két költő iránt érdeklődőket, hogy egy „dramatikus séta” során tíz állomást érintve haladjanak a város irodalomtörténeti szempontból emblematikus helyszínei mentén. 

Ebben olyanokat érintenek, mint például Babits szobra a főtéren, Petőfi emléktáblája a Kossuth Lajos utcán, illetve a Jónás-könyve dombormű a költőről elnevezett úton. A korábbi évek Babits Piknikjei hagyományait megtartva, a szervező Babits Mihály Színház (BMSZ) 18 órától az Előhegyen található Babits-villába, illetve annak lenyűgöző adottságú kertjébe várja a közönséget. 

Ekkor kap jelentőséget a program alcíme, a Költők a kertben, hiszen elsőként Vörös István Él-e még Petőfi? című kötetének bemutatójával fogadják a publikumot. Különleges csemegével folytatódik az est, amikor is Babits, Petőfi, Török Sophie verseinek eredetijei és azok átiratai hangoznak el a BMSZ művészeinek tolmácsolásában. A folytatásban átadják az idei Jónás-díjat, hogy aztán az idén 6. születésnapját ünneplő Babits Mihály Színházzal együtt ünnepelje a publikum a teátrum megalakulásának évfordulóját. A részletes programot IDE kattintva lehet elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában