Ünneplés

2022.08.29. 13:28

Meglepetésekből nem lesz hiány a Komáromi Jókai Színház jubileumi évadában

Idén 70 éves a Komáromi Jókai Színház, nemsokára pedig az új évad is kezdetét veszi. A társulat a kerek évfordulót méltóképpen szeretné megünnepelni.

Kemma.hu

Forrás: atempo.sk

Gál Tamás színházigazgató az évadot beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a színház által benyújtott pályázatok pozitív elbírálásban részesültek a Kultminornál és a Szlovák Kulturális Minisztériumnál egyaránt, így biztonságosan megvalósulhatnak az idénre tervezett bemutatók, sor kerülhet a színpadtechnika, egyebek mellett a zsinórpadlás felújítására, és megrendezhetik az egyébként korábbra tervezett nemzetiségi színházi fesztivált is – írta meg az atempo.sk

A hetvenedik évfordulót a közönséggel szeretnék megünnepelni. Október elsején arra emlékeznek majd, hogy 1952. október elsején, a Csemadok komáromi székházában, Fellegi István igazgató vezetésével Magyar Területi Színház (Matesz) néven megalakult Csehszlovákia első állandó magyar színháza. Aznap este gála lesz a Komáromi Jókai Színházban. 

Varga Emese dramaturg ismertette a várható bemutatókat. A nagyszínpadon szeptember 16-ától tekinthető meg Schwechtje Mihály kortárs magyar drámaíró Az örökség című színműve. František Langer Külváros című színművét október 28-tól lehet látni, de bemutatják majd A Pál utcai fiúk című musicalt is. Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátéka a székesfehérvári Vörösmarty Színházból, Sík Sándor István király című történelmi játéka a Soproni Petőfi Színházból, Henrik Ibsen Babaház című színműve pedig a Miskolci Nemzeti Színházból kerül a Komáromi Jókai Színház ünnepi évadába. 

A Benkő Géza Stúdiószínpadon szeptember 30-án, pénteken, este hét órakor lesz az első idei bérletes előadás Lucskay Róbert–Forgács Miklós–Czajlik József Apa, anya, pia című darabjával. Mindezek mellett még további előadások is kerültek a stúdió bérletébe. A gyermekeknek N. Tóth Anikó A kacagó királykisasszony című mesejátékával készülnek a színházban. 

Az intézmény a huszadik születésnapját ünneplő Magyarock Dalszínházzal is együttműködést szervez. Ennek keretében augusztus 31-én a Magyarock Dalszínház hozza Az aranyember című musicalt, szeptember 3-án pedig a Komáromi Jókai Színház viszi A beszélő köntös című musicalt a Monostori erőd szabadtéri színpadára. 

Előadás
Ebben az évben is lesz Bérletek Éjszakája, amelynek a Tiszti Pavilon szabadtéri színpada ad otthont hétfőn 19 órától. A program keretében idén már a 3. alkalommal nyerhetnek az érdeklődők bepillantást a Komáromi Jókai Színház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ tevékenységébe. A művelődési központ műsorában bemutatkozik a Komárom Táncműhely tánckara és zenekara, valamint a Feszty Árpád Kamara Néptáncegyüttes. A műsort Lakatos Áron és zenekara színesíti. A Komáromi Jókai Színház műsorában részletek hangzanak el A beszélő köntös című zenés játékból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában