Lopás

2024.05.07. 09:46

Fülhallgatókat próbált ellopni a többszörösen visszaeső bűnöző

A Tatabányai Járási Ügyészség lopás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a büntetett férfival szemben.

Kemma.hu

Az ügyészség a vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, 53 ezer forint összegű vagyonelkobzásra, valamint a polgári jogi igényt előterjesztő sértett kárának megfizetésére kötelezésre tett indítványt – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint az elkövető 2023. január 6-án a tatabányai  műszaki áruházban a pult alatti bliszterkarról leszakított 2 darab, egyenként 50 ezer forint értékű fülhallgatót úgy, hogy a termékek csomagolásán lévő műanyag „fül” leszakadt. A két terméket a férfi összefogta, azonban mivel cselekményét az üzletvezető észlelte és elindult a tolvaj felé, a férfi a fülhallgatókat lerakta a polcra és távozott az üzletből.

A férfi más bűncselekményeket is elkövetett: 

– 2022. április 22-én egy budapesti üzletben a polcról levett egy 10 ezer ötszáz forint értékű, 1 literes kiszerelésű szeszesitalt, majd azt a bevásárló kosarába tette. Ezután a vásárlótérben a szeszesitalról eltávolította az áruvédelmi eszközt, majd az italt a ruházatába rejtette. A vádlott ezután az ital kifizetése nélkül az önkiszolgáló pénztáraknál távozott, majd a kijárat felé haladása során a biztonsági szolgálat munkatársa ellenőrzés alá vonta, amelynek során tőle az alkoholt visszavették.

– Egy tatabányai taxis 2022. május 27-én az elkövetőt utasként vette fel az autójába. A férfi útközben ellopta a taxis pénztárcáját a gépjármű két első ülése közötti tárolóból. A pénztárcában volt 53 ezer forint, valamint a sértett személyes iratai, bankkártyája.

– A férfi 2022. december 10-én a tatabányai áruházból úgy lopott egy 36 ezer forint értékű kávéfőzőt, hogy a vásárlóteret és az előteret elválasztó plexifalon keresztül átnyúlt és a plexi mellett, az áruház vásárlóterében lévő kávéfőzőt kiemelte.

– A férfi 2022. december 22-én a tatabányai áruházban a vásárlótér bejárata melletti plexifalhoz vitt egy 36 ezer forint értékű kávéfőzőt és azt oda lerakta. Ezt követően a férfi a vásárlótérből távozott, majd néhány perc elteltével a kávéfőzőt a műanyag plexifalon keresztül átnyúlva kiemelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában