Kattant a bilincs

2024.05.01. 07:23

Időzített bombaként járta Esztergomot a férfi, aki arcon szúrta áldozatát

A férfi egy hónapig biztosan letartóztatásban marad. A késes támadó a bűncselekményt megelőzően kábítószert is fogyasztott, és azért járta az utcákat, hogy valakit megtámadjon.

Kemma.hu

A rendőrségre április 27-én este érkezett bejelentés, hogy Esztergomban egy férfi arcon szúrt egy másikat, majd elmenekült. A helyi járőrök forró nyomon indultak az elkövető felkutatására, és a police.hu közlése szerint a közelben el is fogták a késes támadót.

G.S. gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. Elmondta, hogy a kést egy ismerőse lakásából hozta el, és azért járta az utcákat, hogy valakit megtámadjon késes támadó
A késes támadó a kihallgatásán beismerte tettét
Forrás: police.hu

A rendőrök a kést is megtalálták, amit lefoglaltak. G. S. gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. Elmondta, hogy a kést egy ismerőse lakásából hozta el, és azért járta az utcákat, hogy valakit megtámadjon. A férfi ellen emberölés bűntett kísérlete és – mivel vele szemben a kábítószer gyorsteszt pozitív lett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték, hogy az ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.

Letartóztatásban marad a késes támadó

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását. Az ügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását 2024. május 30-ig elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökésnek és a bűnismétlésnek a veszélye. A végzést az ügyész, az elkövető és a védője is tudomásul vette. 

G.S. gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. Elmondta, hogy a kést egy ismerőse lakásából hozta el, és azért járta az utcákat, hogy valakit megtámadjon késes támadó
G.S. a kést egy ismerőse lakásából hozta el
Forrás: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában