Ítélet

2024.05.10. 08:05

Ilyen büntetés vár a piásan rendőrautót lezúzó sofőrre

Az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki rendőrautó elé hajtott közepes fokú ittas állapotban.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján a járásbíróság előkészítő ülésen az elkövető beismerő nyilatkozatát elfogadta, és a különös visszaeső férfit két év börtönbüntetésre, három év közügyektől eltiltásra és öt év vezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője enyhítésért fellebbezett – tudtuk meg dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől

A vádirat szerint a férfi vezetői engedéllyel sosem rendelkezett, 2022. október 19-én úgy vezette Tata területén a személygépkocsit, hogy aznap szeszes italt fogyasztott, közepes fokban volt ittas állapotban. A férfi az autóban két utast szállított.

Az elkövető az autóval Szomód felől indexelés nélkül kanyarodott ki balra az 1. számú főútra úgy, hogy a kanyarodó sávból jobbra kihajtott a Komárom irányából érkező,  szabályosan közlekedő rendőrségi személygépkocsi elé. A vétlen sofőr jobbra rántotta a kormányt, de az elkövető gépkocsija jobb hátsó részével így is nekiütközött a rendőrségi jármű bal elejének.

A balesetben személyi sérülés nem történt, de a rendőrségi járműben 875 ezer forint nagyságú kár keletkezett. Az elkövető büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, mert a bíróság 2017-ben ittas állapotban járművezetés miatt 1 év 4 hó fogházbüntetésre ítélte, amelyből 2019. november 8-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában