Vádirat

2024.05.09. 09:54

Illegális autóbontással károsította a környezetet

A hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül bontott szét egy gépkocsit.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. januárban a tatai ingatlan udvarán a tulajdonában lévő, üzemképtelen, a forgalomból ideiglenesen kivont gépjárművet szétbontotta, ezzel 1270 kilogramm illegális hulladékot halmozott fel. Az elkövető a bontásból származó műanyag hulladékot egy tatabányai hulladékudvarban, míg a fém hulladékot egy oroszlányi hulladékátvevő telepen értékesítette.

Illegális bontás helye és maradványa
Az illegális bontás helye és maradványa
Forrás:  Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal határozatával megtiltotta az engedély nélküli hulladékgazdálkodási tevékenységet, egyidejűleg a férfit 26 ezer forint hulladékgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezte, amely után a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közjogi szakága kezdeményezésére indult meg a büntetőeljárás.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában