Indítvány

2024.04.23. 08:00

Félmilliós bolti lopássorozat: nem bírt leállni a nő

A nő nem tudta abbahagyni a lopást, az üzletlánc 3 boltjából is megpróbált termékeket kicsempészni. Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat tettéért.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a nővel szemben, aki több alkalommal is lopott egy áruházlánc több boltjából. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban  felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt a károk megtérítésére.

Belebukott a sorozatos lopásba a nő
Belebukott a sorozatos lopásba a nő
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az elkövető egy áruházlánc esztergomi és két budapesti üzletéből négyszer lopott különböző termékeket 2022. április 10-én, 2022. április 20-án, 2022. május 18-án és 2022. május 19-én. A nő a termékeket a táskájába rejtette, és fizetés nélkül távozott az üzletekből, két esetben a biztonsági őr feltartóztatta.

Az esztergomi esetben a nő 2022. április 10-én az önkiszolgáló kasszasoron a bevásárló kosárból úgy tett a táskájába  különböző kozmetikai termékeket, bizsu kiegészítőket, zöldségeket, édességet, mirelit árut, hogy azok vonalkódját  nem húzta le és nem fizette ki, ezek együttes értéke: 77 ezer 329 forint.  Az áruvédelmi kapu jelzése alapján a nőt az áruház biztonsági őrsége feltartóztatta. A lopási értékből 39 ezer 535 forint megtérült, mivel a termékek egy része nem sérült, azonban 37 ezer 794 forint összegű termék megsérült, így eladhatatlanná vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában