Garázdaság

2024.03.11. 13:11

Videón a részeges verekedés: mankóval torolta meg a fejberúgást a férfi

Január elején két ittas férfi verekedett össze Esztergomban. Összezörrenésüket videón is megörökítették, amelyen jól látható az eset.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az Esztergomi Járásbíróság garázdaság vétsége miatt indult ügyben gyorsított eljárásban hozott ítéletet két férfivel szemben. A bíróság az I. rendű vádlottat 1 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, míg a II. rendű vádlottat, mint visszaesőt 70 nap büntetés-végrehajtási intézetben végrehajtandó elzárásra ítélte. Az ítélet jogerős. Tettüket videón is megörökítették. 

A videón jól látszik, hogy az agresszor nagy erővel rúgta fejbe a padon ülő vétlen férfit
A videón jól látszik, hogy az agresszor nagy erővel rúgta fejbe a padon ülő vétlen férfit
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, elkövetők  és védők is tudomásul vették.

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a tényállás szerint az egyaránt ittas állapotban lévő két elkövető, valamint két másik személy január 03-án Esztergomban egy padnál voltak. Az egyik elkövető két kézzel meglökte a mellette álló vétlen férfit. Ezután 3 alkalommal azt kérdezte a padon ülő mankós férfitól, hogy hol van a cigarettája. A padon ülő férfihez oda is ment, és őt egyszer, bal lábbal, nagy erővel fejbe rúgta.

Ezután a támadó férfi ismét többször megkérdezte a megrúgott férfit, hogy hol van a cigarettája. A megrúgott férfi a padról felkelt és az általa használt mankót a kezében fogva odalépett a mellette lévő padon ülő támadójához, és őt a mankó talp részével, két alkalommal, nagy erővel fejbe vágta. A második ütést követően a mankóval megütött férfi felkelt a padról, átkarolta a mankós férfi derekát, majd az ittasság miatt elestek. A két férfinak sérülése nem keletkezett.

Az eset videón is megtekinthető

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában