Csalás

2024.03.15. 13:56

Elvakító drága szerelem: a csillagokat is lehazudta az égről a szír Don Juan

A szír férfi megállás nélkül a bolondját járatta barátnőjével. A nő számára így nagyon drága volt a szerelem, a Don Juan majd' 1 milliót csalt ki tőle.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen elsőfokú ítéletet hozott azzal a szír állampolgárságú férfival szemben, aki több alkalommal, valótlan indokokkal csalt ki pénzt a barátnőjétől. A szerelem majd' 1 millió forintjába került a nőnek. Az ügyészség indítványa alapján a járásbíróság a férfit egy év börtönbüntetésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A szerelemnek ára van, ebben az esetben szó szerint is
A szerelemnek ára van, ebben az esetben szó szerint is
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a csaló és védője is tudomásul vette.

Drága volt a szerelem

A férfi 2020. decemberében egy internetes oldalon ismerkedett meg a nővel, akivel szerelmi kapcsolatba került. Az elkövetőnek anyagi gondjai támadtak, ezért 2021. március 10-én felhívta telefonon a barátnőjét, és valótlanul azt állította, hogy a folyamatban lévő letelepedési eljárásához 172 ezer forint kölcsönre lenne szüksége. A nő a kért összeget átutalta. A férfi ezután „halaszthatatlanul sürgős” ügyekre hivatkozva több alkalommal kért kölcsön. A nő csaknem 450 ezer forintot utalt vagy adott át személyesen a férfinek. Az elkövető később valótlanul azt állította, hogy kórházba került, majd a kórházi gyógykezelés ürügyén kért több alkalommal is kölcsön a barátnőjétől.

A férfi közben azzal hitegette a nőt, hogy a családtagjai próbálják visszautalni neki a pénzt, állítása alátámasztásául valótlan tartalmú képernyőfotókat is küldött, majd átutalási akadályokra hivatkozott. A szélhámos összesen csaknem 800 ezer forint kárt okozott a nőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában