Kábítószer birtoklása

2024.03.17. 13:42

Sárga tablettákkal bukott le a komáromi férfi - droglabort is nyithatott volna ennyivel

Hamis személyivel akart megszökni. A Tatabányai Törvényszéken március 18-án lesz a tárgyalása, melyen a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik, a vád kábítószer birtoklása és más bűncselekmény.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2022. március 16. előtt ismeretlen személytől szerzett meg 1746 darab, 777,88 gramm nettó tömegű, sárga színű tablettát, és 119,68 gramm nettó tömegű sárga színű tabletta törmeléket, valamint 1272,57 gramm tömegű, amfetamin és kreatin tartalmú, por állagú anyagot. a kábítószert elrejtette.

drog kábítószer
Kábítószer birtoklása és más bűncselekmény miatt kell felelnie a komáromi férfinak
Forrás: Shutterstock

A vádlott a tablettákat és tabletta darabokat tartalmazó két csomagot akkori tartózkodási helyén, az élettársa komáromi családi házában, a padlásrész feljáró létrájának nyílásában, míg a por állagú anyagokat tartalmazó, szintén két csomagot a ház garázsában lévő fagyasztóláda egyik fiókjában rejtette el és tartotta. A rendőrök 2022. március 16-án, házkutatás során megtalálták és lefoglalták ezeket a csomagokat. Mint kiderült, a vádlott által megszerzett és tartott kábítószerek összesített tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 352,5 %-a volt.

A kábítószer birtoklásán túl

A férfi 2022. május 23. előtt valamikor, arra bírt rá egy ismeretlen személyt ismeretlen helyen, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen neki, amivel külföldre szökhet a folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztés büntetések végrehajtása elől. Az ismeretlen a hamis személyi igazolványt el is készítette, majd átadta a vádlottnak, aki ezt a hamis közokiratot a 2022. május 23-i előállítása alkalmával – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a wc lefolyóba dobta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában