Embercsempész

2022.10.24. 13:50

32 török összezsúfolva: akár 10 évet is kaphat a Mocsánál lebukott csempész

A román csempészt az M1-esen Mocsa térségében fogták el, teherautójának rakterében 32 török migránst találtak.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség  indítványozta annak a román állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki  32 migránst szállított illegálisan tehergépkocsival. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a  Komáromi Járásbíróság az indítvány tárgyában október 25-én tart  ülést,  azon az elkövetőt  meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Az indítvány szerint a férfi október 22-én  a magyar-szerb államhatár közelében lévő elhagyatott erdős területen megbízója felhívására tehergépkocsiba felvett 32  fő, magát török  állampolgárnak valló migráns személyt, akik Magyarország területére jogellenesen érkeztek, hogy a migráns személyeket a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába, majd onnan tovább Németországba szállítsa.

A migráns személyek felvételét követően a férfi Ausztria felé tartott, amikor a  tehergépkocsit a rendőrjárőrök  október 22-én 17 óra 5 perckor az  M1-es autópálya 80 kilométer-szelvényénél, Mocsa térségében ellenőrzés alá vonták, melynek személyszállításra alkalmatlan rakterében megtalálták a 32 fő migráns személyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában