Letartóztatás

2022.08.29. 18:10

Letartóztatásban a szökött embercsempész

A férfi 25 migránssal robogott az osztrák-magyar határ felé. Mikor a rendőrök az M1-esen megállították, kiugrott autóból és futva próbált menekülni.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatai  Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a nyírbogáti férfinak a letartóztatását, aki 25 migránst szállított illegálisan.

Az indítvány szerint a férfi augusztus 26-án eddig ismeretlen helyen vett fel autójába 25 , magukat tunéziai állampolgárnak valló migránst, akik sem érvényes úti okmányokkal, sem pedig érvényes beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek.  A sofőr ezután a magyar-osztrák államhatár felé hajtott, hogy az illegális bevándorlókat jogellenesen segítse át Ausztriába.

A férfit augusztus 26-án éjszaka fél 11-kor tartóztatta fel a rendőrség az M1-es autópályán a 73-as km szelvényben, Tata térségében. Az embercsempész a rendőri jelzésre megállt, azonban átmászott a jármű jobb első ülésére, kiugrott a járműből és futni kezdett Budapest irányába a füves területen, ahol az egyenruhások azonban elfogták.

Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság 2022. augusztus 29-én ülést tartott, ahol a férfit meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész, az embercsempész és védő is tudomásul vette, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!