Letartóztatás meghosszabbítása

2022.08.29. 14:00

Idős asszonyokra támadt a férfi Tatabányán és Oroszlányban, nem engedik szabadon

A férfi valótlan állításokkal elegyedett szóba az idős asszonyokkal, akiktől erőszakkal aranynyakláncokat és pénztárcát lopott el.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság a augusztus 29-én tartott ülésen, rablás bűntette és kifosztás bűntette miatt indult ügyben, 2 hónappal meghosszabbította annak a szlovák férfinak a letartóztatását, aki idős nőket támadott meg Oroszlányban és Tatabányán. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be. A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság január 4-én rendelte el, majd legutóbb szeptember 4-ig meghosszabbította.

Az indítvány szerint a férfi 2021. október 25-én az oroszlányi üzlet előtt a járdán leszólította a 79 éves asszonyt azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kérjen. A beszélgetés során a férfi felé fordult nő nyakából az elkövető kitépte a 45 ezer forint értékű aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt és azt magával vitte.

A férfi 2021. október 29-én a tatabányai lépcsőház előtt szintén leszólította a 67 éves sértettet azzal, hogy az asszony a férfi édesanyját ismeri. Miután a nő belépett a társasház lépcsőházába, az elkövető közvetlenül utána bement a lépcsőházba. A sértett visszafordult a férfi felé, aki a nyakából kitépte a  2 darab aranynyakláncát a rajtuk lévő 4 darab aranymedállal együtt, amelynek következtében az egyik aranynyakláncból egy mintegy 10 centiméter hosszú darab a nő ruházatába csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat a gyanúsított magával vitte. A bűncselekmény elkövetési értéke 160 ezer forint.

Az elkövető  2021. október 10-én Oroszlányon szóba elegyedett a 80 éves sértettel, akit a lépcsőházig kísért. A lépcsőházba belépve a gyanúsított megemelte az asszony bevásárló kézikocsiját, belenyúlt az abban lévő barna színű vászontáskába, amelyből eltulajdonította a pénztárcáját a benne lévő 5 ezer forinttal együtt. Amikor  a nő a pénztárca elvételét megpróbálta megakadályozni, ráfogott a gyanúsított kezére. A férfi a pénztárca megtartásának érdekében a nő jobb karjánál fogva félrelökte. A lökéstől a földre esett, a fenekére ült, a kézikocsi pedig felborult. Az asszonynak sérülése nem keletkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!