Kegyetlenség

2022.08.29. 11:30

Agysérülésig verte, fegyvert rántott lebénult élettársára a táti szörnyeteg

Az ittas férfi többször bántalmazta lebénult élettárást, akinek a fejéhez egy alkalommal fegyvert is szorított azzal fenyegetve, hogy megöli.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint előkészítő ülést tartanak szeptember 2-án annak a táti férfinak az ügyében, aki rendszeresen bántalmazta lebénult élettársát. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak voltak, kapcsolatuk megromlott. 2017. december és 2020. április közötti időszakban az ittas állapotú vádlott rendszeresen bántalmazta a élettársát. Általában lökdöste és megpofozta a bal oldalára betegsége miatt lebénult, és csak bicegve járni tudó nőt, illetve ököllel arcon ütötte őt. Ezen bántalmazások 8 napon belül gyógyuló sérüléseket eredményeztek, legtöbbször az arcon - duzzanatok, vérgyülemek, horzsolások.

2019. év nyarán, a nő nyaralójában az ittas állapotban lévő férfi felpofozta a vele együtt italozó ismerősét, majd a gáz- és riasztófegyverével lövöldözni kezdte a köveket, mely cselekmény befejezésére szólította fel őt élettársa. A vádlott ekkor a nő haját megrángatta, majd a fegyvert a fejéhez szorította, és közölte vele, hogy megöli őt is, és az ismerősét is. 

A férfi 2020. április 26-án 20 óra körüli időben a táti otthonukban, ittas állapotban, előzetes szóváltást követően ismét bántalmazta az élettársát. Ennek során őt a nyakánál fogva ráncigálta, majd az ágyra lökte, és testszerte több alkalommal megütötte. Eközben a bal kezével szorította a nő nyakát, aki emiatt csak nehezen kapott levegőt. A bántalmazás következtében az élettársnak 8 napon túl gyógyuló, ténylegesen 4 hét gyógytartamú agysérülése keletkezett. A homlokot ért ütés miatt fennállt az életveszélyes állapot bekövetkezésének a reális lehetősége is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!