Időjárás

2024.05.08. 04:30

Szeles, borús idő és pár fokos lehűléssel jön a szerda

Bár térségünkben csapadékra kevésbé lehet majd szerdán számítani, a napot keveset fogjuk látni.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint szerdán  az erősen felhős égből főleg az ország déli, délnyugati felén alakul ki eső, zápor, akár zivatar. Északon kisebb a csapadék esélye, de elszórtan itt is lehet zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán az északi tájakon a felhős időt követően főleg délután egyre többfelé kisüt a nap, a déli, délkeleti országrészben ezzel szemben erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Reggel még többfelé valószínű főleg eső, zápor, majd az északi tájakon csökken a csapadékhajlam, viszont délen, délkeleten - nagyobb számban délután - záporok, zivatarok várhatók, helyenként felhőszakadással. 

Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, záporoktól, zivataroktól függetlenül a Nyugat-Dunántúlon helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között valószínű, ennél északnyugaton hidegebb, a Dél-Alföldön viszont kissé melegebb lehet az idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!