Graboplast

2022.08.29. 10:36

Milliárdos beruházásból a legkorszerűbb burkolatot gyártja a tatabányai cég

A Graboplast tatabányai üzemében megvalósult fejlesztésnek köszönhetően már próbaüzemben gyártják a legkorszerűbb padlóburkolatot.

M. K.

Forrás: google maps

Az utóbbi időben viszonylag kevés nagyberuházásról adtunk hírt, most remélhetően egy hosszú „sorozatot” indíthatunk. A Graboplast Zrt. tatabányai üzemébe 1,1 milliárd forintot meghaladó beruházással új gyártósort telepített, amelyen már meg is kezdték a legkorszerűbb SPC padlóburkolat próbagyártását – közölte a vállalat az MTI-vel. A társaság tájékoztatása szerint a fejlesztés költségeinek egyharmadát a kormány versenyképesség-növelő támogatási pályázatának elnyerése biztosította. A próbaüzem után az öt fő gépcsoportból álló beruházás a negyedik negyedévben már üzemi körülmények között termelhet. 

Az SPC a padlóburkolatok új generációja, ásványi alapanyagból készülő, vízálló, kopásálló és kiváló méretstabilitású anyag. A parkettához hasonló járáskomfortot nyújt, azonban lényeges információ, hogy költségkímélőbb és a vizes helyiségekben is használható. A lapokból álló, egymásba kapcsolódó illeszkedés gyors fektetést tesz lehetővé és ragasztó nélkül biztosít stabil burkolatot. 

A magyar tulajdonú Graboplast a saját fejlesztésű speciális padlóburkolatait Győrben és Tatabányán gyártja, Kecskeméten pedig faparkettákat készít, termékeit a világ csaknem száz országában használják. Megtudtuk azt is, hogy a jelenleg 540 munkavállalót foglalkoztató vállalat két évvel ezelőtt 15,7 milliárd, 2021-ben már 19,7 milliárd forint árbevételt ért el. A bevételeinek 80 százalékot meghaladó része exportból származott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!