Felkavaró

2022.08.29. 08:17

Brutális módon öltek meg egy magyar vizslát Kunszentmártonon

A kunszentmártoni rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, aminek gyanúsítottja egy vizsla elpusztulását okozta.

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

Állatkínzás miatt érkezett bejelentés a rendőrségre és indult eljárás a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon. A megalapozott gyanú szerint április 17-én 18 óra körül egy kunszentmártoni kutyás a településről kifelé haladt. Pórázzal sétáltatta a hámon lévő, fegyelmezetten közlekedő vizsláját, amikor egy kistestű kutya odarohant hozzájuk és ráugatott a nagyobb kutyára.

A vizsla elkapta a támadó ebet és a szájában tartotta.

Egy férfi odaszaladt az állatokhoz, fejbe rúgta a vizslát, és mivel az nem engedett a szorításból, nagyon erősen rátérdelt a nyakára, aztán folyamatos nyomás alatt tartotta.

A kutya elengedte a kiskutyát, de a férfi nem szállt le róla. Tovább térdelt az állaton egészen addig, amíg az nem mozdult.

A kutya gazdája többször kérte, hogy engedje el kedvencét. A vizsla a helyszínen elpusztult.

A gyanúsítottként kihallgatott 38 éves férfi beismerő vallomást tett. Az eljárás során kirendelt állategészségügyi igazságügyi szakértői vélemény szerint az állat az őt ért stranguláló (elszorító) hatások és tompa erőművi behatások együttes hatása következtében pusztult el. 

A kunszentmártoni rendőrök befejezték a nyomozást az állatkínzás miatt indult ügyben, amelynek iratait vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészeknek – írja az Origo.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!