Gazdaság

2016.02.09. 11:28

Megbízható papírok

Egy kötvénypiacon két papír lehet sikeres, versenyképes. Az egyik, amelyik nagy haszonnal kecsegtet, a másik, amely megbízható befektetés, és hozamai garantáltak.

P.J.

Egyértelműen a „vetélkedés” második kategóriájába tartoznak a Magyar Államkincstár különböző állampapírjai, mint a Star-értékpapírszámla, amelyre alapozva például Babakötvény vásárolható...

Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese Monorról érkezett az Öreg-tó parti városba. Tegnap délelőtt még ott adtak át egy új állampapír forgalmazási pontot, délután pedig már Tatán. Ez része annak a Modern kincstár koncepció programnak, amelynek elkötelezett híve a szervezet. Miről is van? Az államkincstár tovább szándékozik népszerűsíteni, szélesíteni állampapír-forgalmazási ügyfélszolgálati tevékenységét, rendszerét.

Az elnökhelyettes asszony kiemelte, a kéthetes befektetésektől a 15 évesig óriási a választék és a kínálat ezekből a „legbiztonságosabb papírokból”. A szakember azt is hangsúlyozta, hogy a személyes ügyfélszolgálat mellett nagy hangsúlyt fektetnek az elektronikus forgalmazási csatornák fejlesztésére is, amelyet kényelmi szolgáltatásként aposztrofált. A Magyar Államkincstár a továbbiakban – hazánk különböző településein – még 24, hasonló értékpapír értékesítési irodát szándékozik nyitni.

Bencsik János egyebek mellett arról szólt, hogy az állampapírok az államadósság finanszírozásának is fontos elemei. Néhány éve alakították ki az „ország-finanszírozás” honi állampapír-struktúráját, amely kiválóan működik. Napjainkban, az úgynevezett belső államadósság egyik „fedezetét” a lakossági államkötvények adják, amelyekre a megbízhatóság és a kiszámíthatóság jellemző.

Barcza György is ezt erősítette meg, hozzátéve, hogy a stabil árfolyam és kamatszint a magyarországi pénzpiacot a „béke szigetévé” tette. Ma már elmondható, hogy csökkenőben van az államadóssági ráta.

A megyei kormánymegbízott, dr. Kancz Csaba elismerését fejezte ki, hogy a kincstár, országos költségvetési szervezetként működve, folyamatosan fejleszti szolgáltató funkcióját. A magyar lakosság pedig érzi, hogy a pénze ott jó helyen van és jó célt szolgál. Az állampapírok egyaránt alkalmasak az öngondoskodás megteremtésére, illetve a gyermekeink jövőjének megalapozására. Azaz egy vonzó termékről beszélhetünk.

Michl József, az új értékesítési pontnak „otthont adó” város vezetője az iroda kiválasztásának helyszínéről, a Zsigmond király udvarról is ejtett néhány gondolatot, érdekes történelmi párhuzamot vonva. Megemlítette, hogy Zsigmondhoz, az uralkodóhoz fűzhető a városépítés igazi kezdete. A sorban őt Mátyás király követte, majd az Esterházyak. Ez a fajta értékteremtés, a pénzük értelmes célokra történő fordítása, máig ható jó példát jelenthet. A polgármester azt is megjegyezte, hogy a kincstár jó döntést hozott, hogy Tatán is kialakított egy ilyen pontot.

– Jobb, ha a polgárainknak tartozik az ország, és nem különböző külföldi pénzintézeteknek – mondta befejezésül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!