Gazdaság

2009.01.26. 15:31

1302+7 kérdés! - Érdemi válaszokat vár a fideszes honatya

Bencsik János (Fidesz) tatabányai polgármester hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, ő most kérdez a közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztertől, a környezetvédelmi és vízügyi tárca vezetőjétől, valamint a pénzügyminisztertől. Amikor párttársai decemberben 1302 kérdést tettek fel, ő azt mondta, januárban tényleges és fontos kérdéseket akar majd feltenni. Azt viszont, vallotta be a sajtótájékoztatón, nem gondolta volna, hogy erre ilyen hamar lehetősége lesz.

M. A.

Bencsik János ezekre a kérdésekre vár érdemi választ:

1. Érheti-e veszteség a Vértesi Erőmű Zrt-t, a System Consulting Zrt által felmondott áramátvételi szerződés miatt?
2. A Magyar Köztársaság Kormánya kinek az érdekében biztosított egyedi döntés alapján a Vértesi Erőmű Zrt számára többlet széndioxid kvótát?
3. Amennyiben a Vértesi Erőmű Zrt-t a System Consulting Zrt vásárolhatja meg, abban az esetben a megnevezett társaságot illeti majd a „zöldáram” kötelező átvételéből származó többletbevétel?
4. Amennyiben magántulajdonba kerül a Vértesi Erőmű Zrt, a „szénfillér” rendszeréből való részesedés joga az új tulajdonost is megilleti?
5. Megvásárolja-e Kapolyi László vállalkozása, a System Consulting Zrt, az MVM Zrt többségi tulajdonát képező Vértesi Erőmű Zrt, közvetett állami tulajdonban lévő részvényeit?
6. Miként képzeli el a Magyar Köztársaság Kormánya, az áttételesen nemzeti tulajdonban lévő Vértesi Erőmű Zrt magyar energiarendszerben betöltött jövőbeni szerepét?
7. Égettek-e biomassza gyanánt hulladékot a Vértesi Erőmű Zrt bokodi telephelyén?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!