Közélet

2008.11.17. 18:07

Hidak fölött ívelő jóakarat

Szlovákiai és magyarországi zöldek kezdeményezték azt a hétfői akciót, melynek színhelyévé a mindenek fölött álló Mária Valéria hidat választották. Mert szimbolikus hely; mert ennek megépülésével bizonyítottuk, hogy együtt el tudunk indulni a közös Európába.

Rafael Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Szlovákiai és magyarországi zöldek kezdeményezték azt a hétfői akciót (Fotó: Rafael B.)
[/caption]

„Ezen az úton nem lehet megállni, ezen az úton bizonyítani kell nemcsak összetartozásunkat, nemcsak közös sorsunkat, hanem létező barátságunkat!” – hangsúlyozta egybehangzóan Robert Benyó, a túloldali, és Droppa György, az itteni zöldek egy-egy ismert alakja.

Voltak vagy ötvenen, s bár a nap még melegen sütött, a híd környékén és magán az átkelőn bizony összefagytak az ott lévők; de ez senkit nem zavart, még a legkisebbeket sem. Előbb a híd közepén fonódott egybe az élőlánc, a két állam határán, majd Esztergomban ölelkeztek össze, s tettek hitet az összetartozás mellett, végül a vidám dumakanyarrá alakult Dunakanyar-heppening a túloldalon zárult, ahol, mint a párkányi barátok jelezték, egy nemzetek feletti malac forgott a faszenes grillsütőn, mellé különböző meleg italok garmadája várta a demonstrálókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!